Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ به نقل از ایسنا، رییس سازمان نظام پزشکی اصفهان با بیان اینکه امیدواریم دوباره تعرفه گذاری به نظام پزشکی واگذار شود، افزود: ما وظیفه برخورد و پیگیری شکایات را داریم، اما چه چیزی باعث بروز تخلف می‌شود؟ ۱۰ سال پیش که تعرفه‌ها را حقیقی کردیم و به شدت نظارت و برخورد کردیم، هم پزشک راضی بود و هم درمان انجام می‌شد، اما دوباره قانونگذار این پروسه را متوقف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کامران منتظری در نشستی با خبرنگاران که امروز (پنجشنبه، ۲۰ مرداد) برگزار شد، با بیان اینکه امنیت و سلامت دو پایه اساسی زندگی مردم است، اظهار کرد: اگر هرکدام از این دو ضربه ببیند، زندگی دچار اختلال می‌شود، از طرف دیگر این دو در راستای هم هستند و باید با همان دیدی که به امنیت اهمیت داده شده، به سلامت هم اهمیت دهیم اما متاسفانه این دیدگاه در کشور وجود ندارد.

وی با بیان اینکه وقتی سلامت در یک جامعه دیده نشود، مردم آسیب می‌بینند، گفت: صیانت از سلامت جامعه چند ابزار نیاز دارد؛ از جمله نیروی انسانی، ابزار و تجهیزات و قوانین. از نظر نیروی انسانی فاجعه‌ای برای آینده پزشکی کشور می‌بینم. به‌عنوان یک استاد دانشگاه می‌بینم که پزشکان انترن فقط دنبال مهاجرت هستند و دانشجوی پزشکی امروز حتی حاضر است از صفر شروع کند ولی اینجا نماند. بهترین متخصصان و فوق تخصص‌های ما دارند می‌روند و حتی می‌بینیم که هیچکسی برای شرکت در دوره تخصص بیهوشی اقدام نکرده است.

وی با بیان اینکه سطح زندگی یک پزشک در هرکجای دنیا کمی بالاتر است، توضیح داد: یک پزشک بعد از ۱۵ تا ۲۵ سال تحصیل وارد کار می‌شود و باید حداقل سطح درآمدی داشته باشد که بتواند زندگی‌اش را اداره کند. معتقدم راهکارهای ساده‌ای برای حل مشکلات موجود در حوزه سلامت وجود دارد، اما ابتدا مسئولان باید مشکل را بپذیرند و امیدوارم گوش شنوایی باشد.

منتظری به معضل کاهش نرخ رشد جمعیت ایران اشاره و اظهار کرد: الان با جمعیت جوان روبرو هستیم و رشد منفی جمعیت ما شروع شده، در این راستا سیاست‌هایی در مجلس شروع شده که بسیار مهم است و همه به اهمیت آن اذعان داریم، اما مسائلی مطرح شده مثل پیشگیری از سقط جنین و منع غربالگری که چالش برانگیز است.

وی با بیان اینکه مبنای ورود به غربالگری این بود که تعدادی از جنین‌های سقط شده سالم بودند، تصریح کرد: باید دید مبنای ورود به این موضوع چقدر واقعی بوده است، ضمن اینکه درصد زیادی از سقط‌های جنین غیرقانونی است و سقط جنین‌های پزشکی نیز مربوط به جنین‌های ناسالم بوده است، پس جلوگیری از غربالگری و سقط جنین راه افزایش جمعیت نیست. غربالگری واجب است، چون اگر یکی از صد جنین ناسالم باشد فاجعه است.

منتظری با بیان اینکه پایه و اساس سیستم ایمنی بدن براساس تغذیه است، گفت: وقتی مواد غذایی از سفره‌های مردم کم می‌شود سلامت جامعه به خطر می‌افتد و مجبور می‌شویم چند برابر برای درمان هزینه کنیم. در دوران کرونا هم دیدیم که افرادی که از نظر سیستم ایمنی ضعیف هستند، بیشترین آسیب را دیدند.

بهزاد ذوالفقاری، نایب رئیس هیئت مدیره نظام پزشکی اصفهان و داروساز نیز در این نشست با اشاره به حدف ارز ترجیحی از دارو، گفت: سیستم دارویی به خاطر هزینه‌ها تحت فشار بود، چون تولید دارو یک قیمت تمام شده دارد که وقتی پرداخت نشود تولید متوقف می‌شود و باعث کسری دارو و مشکلاتی برای مردم می‌شود.

وی با اشاره به اینکه سازمان غذا و دارو به این نتیجه رسید که یک شبه قیمت داروها را افزایش دهد، افزود: افزایش قیمت بالای صد در صد بود، اما برای اینکه به مردم فشار نیاید گفتند ۸۰ هزار میلیارد تومان را با بیمه‌ها تزریق می‌کنیم تا مردم بتوانند از این یارانه استفاده کنند، درحالی که نگرانی این است که سازمان‌های بیمه در سال‌های گذشته هم نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند.

ذوالفقاری ادامه داد: ما منابع محدود داریم و مسئله با شعار حل نمی‌شود، چون ادامه طرح نیازمند منابع است و یا باید به سرعت سیاست را تغییر بدهند.

همچنین فرشته دانشمند، عضو هیئت مدیره نظام پزشکی اصفهان و متخصص زنان و زایمان در این نشست اظهار کرد: استنباط شما و جامعه این است که چرا ما در مورد قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده نظاره‌گر بودیم و الان که قانون تصویب شده اعتراض می‌کنیم، درحالی که دقیقا روزی که این طرح به مجلس اعلام وصول شد جلساتی برگزار کردیم و بند به بند این طرح را خواندیم و اشکالات را متذکر شدیم.

وی با اشاره به اینکه یکسری موارد در نسخه اولیه اصلاح شد، اما برخی موارد تغییری نکرد، افزود: من هر روز زوج‌های جوان را می‌بینم و معتقدم نمی‌توان بدون حل مشکلات اقتصادی و امید به آینده جمعیت را افزایش داد. البته رشد منفی جمعیت و تبعات منفی آن حقیقت است و همه اذعان داریم اما مثل هر کار دیگر افراط و تفریط می‌کنیم.

دانشمند ادامه داد: از سال ۶۶ به‌عنوان متخصص زنان و زایمان کار می‌کنم، بر این اساس معتقدم بیش از ۹۵ درصد موارد سقط جنین در کشور و استان ما  عمدی و غیرقانونی و فقط ۵ درصد قانونی است.

وی با اشاره به اینکه وقتی قانون غربالگری در سال ۶۷ تصویب شد با همکاری حوزه و دانشگاه بود و تمام راهکارهای فقهی هم دیده شده بود، افزود: ما الان بین مناطق محروم و روستایی که به متخصص زنان دسترسی ندارند با مناطق شهری جدایی انداختیم.

این پزشک متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه من پزشک حق ندارم به مراجعم پیشنهاد غربالگری بدهم، گفت: در تمام دنیا این حق یک مادر است، اما هیچ اجباری نیست، قبلا هم نبود. من متخصص تنها کسی هستم که می‌توانم درخواست غربالگری بدهم، به شرط اینکه والدین بخواهند.

وی خاطرنشان کرد: طی ۱۰ سال گذشته با گسترش اطلاعات، زوج‌ها خودشان درخواست غربالگری جنین می‌دهند، اما قرار است پایگاهی درست و همه این درخواست‌ها ثبت شود تا کدی برای مادر باردار بیاید و غربالگری انجام شود، البته فعلا در فرمی که از وزارتخانه آمده پدر و مادر امضا می‌کنند و بعد من می‌توانم درخواست غربالگری بدهم. اگر به جایی رسیدیم که آزمایش اشکال داشت آزمایش‌های تکمیلی می‌گیریم.

عضو هیئت مدیره نظام پزشکی اصفهان با بیان اینکه همین الان هم دسترسی به داروهای سقط جنین وجود دارد، تأکید کرد: باید پیگیری شود چه کسانی این داروها را به‌صورت قاچاق توزیع و یا سقط جنایی می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه الان برای قضاوت درباره آمار تولد نوزادان ناقص زود است، گفت: ۹۰ درصد از والدینی که مراجعه می‌کنند خودشان مصر به انجام آزمایش‌ها هستند. ما سال‌ها می گفتیم چرا خدمات ناباروری تحت پوشش بیمه نیست، اما الان شرایط برای درمان ناباروری خیلی بهتر شده و بیمه بخشی از هزینه‌ها را تقبل می‌کند.

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا مهاجرت پزشکان مهاجرت پزشکان از ایران مهاجرت پزشکان ایرانی افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا نظام پزشکی اصفهان متخصص زنان سقط جنین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۲۴۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی به این زودی جایگزین پزشکان اورژانس نمی‌شود

ایتنا - یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که هوش مصنوعی ممکن است بتواند با پر کردن مدارک معمولی به پزشکان کمک کند، اما به این زودی‌ها در اورژانس مفید نخواهد بود.
محققان گزارش می‌دهند که چت جی‌پی‌تی (ChatGPT) در موارد شبیه سازی شده بیماران مبتلا به درد قفسه سینه نتایج متناقضی ارائه می‌دهد. هوش مصنوعی سطوح مختلف ارزیابی خطر قلبی را برای همان داده‌های بیمار برگرداند - نه چیزی که پزشکان می‌خواهند هنگام پاسخ به یک اورژانس پزشکی ببینند.

به گزارش ایتنا، بر اساس یافته‌هایی که اخیراً در مجله PLOS One منتشر شد، هوش مصنوعی نتوانست به خوبی روش‌های سنتی را که پزشکان برای خطر قلبی بیمار استفاده می‌کنند، انجام دهد.

برای این مطالعه، محققان چت جی‌پی‌تی را با هزاران مورد شبیه سازی شده از بیماران مبتلا به بیماری قلبی آموزش دادند. تحقیقات قبلی نشان می‌داد که هوش مصنوعی می‌تواند امتحانات پزشکی را پشت سر بگذارد، بنابراین انتظار می‌رود که در پاسخ به فوریت‌های پزشکی مفید باشد.

درد قفسه سینه یک شکایت رایج در اورژانس است و پزشکان باید به سرعت و فوریت وضعیت بیمار را ارزیابی کنند. به گفته پزشکان، موارد بسیار جدی را می‌توان به راحتی از روی علائم شناسایی کرد، اما موارد کم خطر می‌تواند پیچیده‌تر باشد. تصمیم گیری در مورد اینکه آیا فرد بیمار باید برای ارزیابی در بیمارستان نگهداری شود یا به خانه فرستاده شود، می‌تواند دشوار باشد.

 

هستون، پزشک محقق، توضیح داد که امروزه پزشکان اغلب از دو معیار برای ارزیابی خطر قلبی استفاده می‌کنند که TIMI و HEART نامیده می‌شوند. این چک لیست‌ها به عنوان ماشین‌حسابی عمل می‌کنند که از علائم، سابقه پزشکی و سن برای تعیین ریسک یک بیمار قلبی استفاده می‌کنند. در مقابل، هوش مصنوعی مانند چت جی‌پی‌تی می‌تواند هزاران متغیر را به سرعت ارزیابی کند، ظاهراً به این معنی است که ممکن است بتواند یک وضعیت پیچیده پزشکی را سریع‌تر و دقیق‌تر تجزیه و تحلیل کند.

محققان سه مجموعه از 10000 مورد شبیه سازی شده تصادفی ایجاد کردند. مجموعه اول شامل هفت متغیر مورد استفاده برای مقیاس TIMI، دومی پنج متغیر مورد استفاده در HEART، و مجموعه سوم دارای مجموعه پیچیده‌تری از 44 قرائت تصادفی سلامت بود.

هنگامی که دو مجموعه داده اول تغذیه شد، چت جی‌پی‌تی با امتیازهای ثابت TIMI و HEART، به ترتیب 45 و 48 درصد موافقت کرد. در آخرین مجموعه داده، محققان همان موارد را چهار بار انجام دادند و دریافتند که چت جی‌پی‌تی اغلب حتی نمی‌تواند با خودش موافق باشد. هوش مصنوعی در 44 درصد مواقع ارزیابی‌های متفاوتی را برای موارد مشابه ارائه داد.

این مشکل احتمالاً به دلیل تصادفی بودن نسخه فعلی نرم افزار چت جی‌پی‌تی است که به آن کمک می‌کند تا پاسخ‌های خود را برای شبیه سازی زبان طبیعی تغییر دهد.

چنین تصادفی در مراقبت‌های بهداشتی مفید نیست، جایی که تصمیمات درمانی نیاز به یک پاسخ واحد و ثابت دارد.
هستون گفت: « ما متوجه شدیم که تنوع زیادی وجود دارد و این تغییر در رویکرد می‌تواند خطرناک باشد. این فناوری می‌تواند ابزار مفیدی باشد، اما فکر می‌کنم که این فناوری بسیار سریع‌تر از درک ما از آن پیش می‌رود، بنابراین مهم است که تحقیقات زیادی انجام دهیم، به‌ویژه در این موقعیت‌های بالینی پر خطر.»

علیرغم این مطالعه، هستون خاطرنشان کرد که هوش مصنوعی این پتانسیل را دارد که واقعاً در اورژانس مفید باشد. هستون گفت:« برای مثال، کل پرونده پزشکی یک فرد می‌تواند وارد برنامه شده و مرتبط‌ترین حقایق را در مورد یک بیمار به سرعت در شرایط اضطراری ارائه کند. پزشکان همچنین می‌توانند از برنامه بخواهند تا چندین تشخیص احتمالی را در موارد دشوار و پیچیده ارائه دهد.»

هستون گفت:« چت‌جی‌پی‌تی می‌تواند در ایجاد تشخیص افتراقی عالی باشد و این احتمالاً یکی از بزرگ‌ترین نقاط قوت این فناوری است. اگر کاملاً نمی‌دانید که در مورد یک بیمار چه می‌گذرد، می‌توانید از او بخواهید که پنج تشخیص اصلی و استدلال درباره هر یک را ارائه دهد. بنابراین می‌تواند به شما کمک کند تا در مورد بیماری فکر کنید، اما در دادن پاسخ خوب نیست.»

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی به این زودی جایگزین پزشکان اورژانس نمی‌شود
  • ملک الشعراء حکیم شفایی، ادیب و پزشک نام‌آور اصفهانی
  • پیام تسلیت رییس دانشگاه تهران در پی درگذشت دانشجوی نخبه
  • فاجعه پنهان نظام پزشکی؛ کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند
  • نظام درمانی را به کجا می‌برند؟
  • اردوی جهادی چشم پزشکان تهرانی در گرگان
  • اردوی جهادی چشم پزشکان تهرانی در گرگان
  • به صرف لبخند ؛ اردوی جهادی چشم پزشکان تهرانی در گرگان
  • بازداشت بیش از ۲۳۰۰ دانشجوی حامی فلسطین در آمریکا
  • ارائه خدمات رایگان پزشکی در قصر قند