Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  در دولت سیزدهم، ارتقای وضعیت عدالت در سلامت را در راس اهداف خود قرار داده است به‌همین منظور اجرای طرح "عدالت و تعالی نظام سلامت"، در دستور کار این وزارتخانه و دانشگاه های علوم پزشکی قرار گرفت.

از جمله ویژگی ها و اهداف این طرح می توان به محرومیت زدایی و دسترسی عادلانه همه آحاد جامعه به خدمات سلامت، بازسازی و گسترش نظام شبکه بهداشت و درمان کشور، دسترسی عادلانه همه مردم به خدمات سلامت (توزیع متوازن و عادلانه نیروی انسانی در بخش سلامت)، تغییر رویکرد نظام سلامت از درمان محوری به پیشگیری محوری و تامین رضایت‌مندی گیرندگان خدمات در بخش سلامت اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به این اهداف و چشم انداز، ایجاد و گسترش مراکز ارائه دهنده انواع خدمات بهداشتی و درمانی در روستاها و شهرهای مختلف بویژه در مناطق محروم و دور افتاده در دستور کار دانشگاه های علوم پزشکی قرار گرفته است تا مردم روستاها و شهرها بتوانند این خدمات را در نزدیکترین مکان به محل زندگی خود دریافت کنند.

استان پهناور اصفهان که شهرستان های آن از دامنه کوه های زاگرس در غرب تا جوار کویرهای مرکزی ایران در شرق گسترده شده است، ۱۱۲ شهر و حدود یکهزار روستای بالای ۲۰ خانوار دارد که توزیع عادلانه امکانات بهداشتی و درمانی در آنها از اهمیت بالایی در گسترش خدمات نظام سلامت در جای جای این خطه برخوردارست.

بر اساس آمار موجود، استان اصفهان دارای حدود یکهزار و ۴۰۰ مرکز ارائه دهنده مراقبت های اولیه بهداشتی ، حدود ۱۵۵ مرکز خدمات جامع سلامت شهری، حدود یکصد مرکز خدمات جامع سلامت روستایی و حدود ۵۳۰ خانه بهداشت در ۲۸ شهرستان است اما با توجه به اهمیت خدمات رسانی هرچه بهتر و بیشتر به مردم در سراسر استان گسترش این مراکز بهداشتی همچنان در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان قرار دارد و هر سال طرح های جدید برای افزایش مراکز بهداشتی اجرا و بهره برداری می شود.

تکمیل طرح های بهداشتی اصفهان به رسیدگی به مناطق محروم و روستاها منجر می‌شود

با توجه به اهتمام دولت سیزدهم در گسترش ارائه خدمات به مردم بویژه در بخش بهداشت و درمان، تکمیل طرح های نیمه تمام و بهره برداری هرچه سریعتر از آنها در این بخش از اولویت ویژه ای برخوردارست و همواره این موضوع مورد تاکید مسوولان قرار دارد.

به گفته شاهین شیرانی رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این استان تعدادی طرح نیمه تمام در بخش بهداشت و درمان وجود دارد که تکمیل و بهره برداری از آنها به رسیدگی هرچه بیشتر به مناطق محروم و روستاها و گسترش عادلانه امکانات و تجهیزات پزشکی در سراسر استان منجر می شود تا همه مردم دسترسی مطلوبی به خدمات پزشکی داشته باشند.

وی اضافه کرد: این طرح ها در بیست و پنجمین سفر استانی رییس جمهور و هیات دولت، ارائه و پیشنهاد و مصوبات خوبی برای تکمیل و اجرای آنها در نظر گرفته شد.

وی با بیان اینکه این طرح ها مربوط به شهرستان های مختلف استان و حدود ۷۰ درصد از آنها دارای پیشرفت بالای ۵۰ درصد است، گفت: بخش عمده ای از این طرح ها مربوط به خانه های بهداشت و مراکز جامع سلامت است که در شهرستان های مختلف استان اجرا شده اند و با تخصیص اعتبارات مورد نیاز بهره برداری می شوند.

سفر رییس جمهور به اصفهان در بخش بهداشت کمک بسیار بزرگی کرد

رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در سفر استانی رییس جمهور و هیات دولت به استان اصفهان در ۲۶ خرداد امسال در مجموع بالای ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل طرح های نیمه تمام بهداشتی و درمانی استان مصوب شد.

شیرانی با تاکید بر اینکه سفر استانی رییس جمهور و هیات دولت به اصفهان کمک بسیار بزرگی به بخش بهداشت کرد و پُر خیر و برکت بود، افزود: با توجه به اعتبارات مصوب شده تعدادی از طرح های نیمه تمام در حوزه بهداشت مانند بخش های دیالیز و خانه های بهداشت هرچه زودتر تکمیل می شود.

وی از دیگر طرح های نیمه تمامی که در سفر استانی رییس جمهور به اصفهان برای تکمیل آنها اعتباراتی مصوب شد به بیمارستان کودکان امام حسین (ع)، بیمارستان فیض، کلینیک تخصصی بیمارستان شهید بهشتی و بیمارستان چمران اصفهان، بیمارستان ساعی خمینی شهر، بیمارستان افضلیان نایین و بیمارستان ورزنه اشاره کرد.

تکمیل ۲۴ طرح بهداشتی در اصفهان تا پایان سال ۱۴۰۱

از ۱۶ هزار و ۲۲۰ میلیارد ریالی که در بیست و پنجمین سفر استانی رییس جمهور و هیات دولت در استان اصفهان برای بخش بهداشت و درمان مصوب شد، بیشترین سهم آن مربوط به تکمیل طرح های بهداشتی است.

به گفته مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اگر به مصوبات سفر استانی رییس جمهور به اصفهان نگاهی بیندازیم بالاترین اعتبارات یعنی چهار هزار میلیارد ریال برای تکمیل طرح های بهداشتی در شهرستان های مختلف تخصیص یافته است.

مهدی احمدی فر در گفت و گو با ایرنا، افزود: در سفر رییس جمهور و هیات دولت به استان اصفهان مقرر شد با تخصیص اعتبار در نظر گرفته شده برای پروژه های نیمه تمام دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تعدادی از طرح ها تا پایان سال ۱۴۰۱ و سایر آنها نیز تا سال آینده تکمیل و به بهره برداری برسد.

وی با بیان اینکه امید است حدود ۲۴ خانه بهداشت، پایگاه سلامت و مرکز بهداشت و جامع سلامت شهری و روستایی با تخصیص اعتبارات مصوب سفر استانی تا پایان امسال تکمیل و بهره برداری شود، خاطرنشان کرد: این موضوع دستاورد بسیار مهمی برای استان و در جهت خدمات رسانی به  شهرها و روستاهای مختلف بویژه مناطق محروم است.

بطور معمول خدمات و مراقبت های اولیه بهداشتی در سطح روستاهای با میانگین جمعیت ساکن حدود یکهزار و ۵۰۰ نفر در خانه های بهداشت، در روستاهای با جمعیت حدود چهار هزار نفر در مرکز خدمات جامع سلامت روستایی و در شهرهای با حدود ۳۵ هزار نفر جمعیت در مرکز خدمات جامع سلامت شهری ارائه می شود.

استان اصفهان بیش از پنج میلیون و ۳۰۰ نفر جمعیت در ۲۸ شهرستان، ۵۲ بخش، ۱۱۲ شهر و ۱۲۹ دهستان دارد.

گروه اخبار استان‌های خبرگزاری جمهوری اسلامی برای پیگیری اجرای طرح‌های نیمه تمام در کشور پرونده خبری عزم دولت سیزدهم برای تکمیل طرح های نیمه تمام را تشکیل داده است؛ برای آگاهی از مهمترین طرح های در دست اجرا و میزان پیشرفت آنها را می توانید این پرونده را دنبال کنید.

برچسب‌ها اصفهان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بهداشت و سلامت پروندهٔ خبری بیست و پنجمین سفر استانی رییس جمهور و حضور در دیار نصف جهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اصفهان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بهداشت و سلامت اصفهان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بهداشت و سلامت سفر استانی رییس جمهور و هیات دولت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مرکز خدمات جامع سلامت طرح های نیمه تمام بهداشت و درمان تکمیل طرح بهره برداری استان اصفهان مناطق محروم بخش بهداشت نظام سلامت برای تکمیل مصوب شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۱۶۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر کدملی یک مراقب سلامت دارد/پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده

طرح پزشک خانواده با پوشش جمعیتی ۵۵ میلیون نفر در کشور یکی از دستاوردهای بزرگ نظام سلامت و گام اساسی برای دسترسی به تامین عدالت بهداشتی و سلامتی جامعه در دولت سیزدهم است.

پزشک خانواده عنوان طرحی است که یک خانواده به طور مستقیم تحت پوشش تیم پزشکی قرار می‌گیرد؛ یعنی این گروه پزشکی علاوه بر اقدامات درمانی مربوط به یک خانواده، اقدامات مربوط به بهداشت جسمی، جنسی و روانی افراد را نیز تحت نظر قرار داده و مشاوره‌هایی در این خصوص به افراد می‌دهند.

پزشکان خانواده با صلاح دید خود می‌توانند افراد را به پزشکان متخصص ارجاع دهند تا در صورتی که نیاز به معاینات بیشتر دارند توسط آنها انجام شود.

این طرح با محوریت نظام ارجاع بیماران، پس از سال‌ها انتظار و طی شدن دوره طولانی اجرای آزمایشی در استان‌های فارس و مازندران، از دی سال گذشته به صورت آزمایشی اجرا و از اردیبهشت امسال به‌طور گسترده در سایر شهرها عملیاتی شد.در این طرح، مردم برای دریافت خدمات سلامت از یک مسیر تعریف شده و تحت نظر یک تیم مشخص اقدام می‌کنند و از حمایت‌های دولتی برخوردار می‌شوند.

تمام خانواده‌هایی که تحت طرح پزشک خانواده قرار می‌گیرند، ارجاع آنها به متخصصان بالینی هدفمندتر می‌شود؛ به گونه‌ای که ارجاع‌های بیهوده به پزشکان کاسته می‌شود که خود کاهش مراجعات حضوری در کلینیک‌ها را به دنبال دارد.

مزیت این طرح آن است که هزینه‌های تشخیصی و میزان بستری‌ها به طور چشمگیری کاهش یافته و دریافت پول توسط پزشکان هم هدفمندتر می‌شود؛ از سوی دیگر بعضی از بیمه‌ها هزینه‌های زیادی از مردم بابت ارائه خدمات درمانی به آنها می‌گرفتند که اجرای این طرح باعث شد این هزینه‌های اضافی نیز کاهش یابد یا حذف شود.

پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده

حسین فرشیدی افزود: مراقبان سلامت در اجرای برنامه کشوری پزشکی خانواده از نقش مهمی برخورد هستند. سوابق درخشان نظام شبکه در سلامت جامعه به ویژه در مناطق روستایی موید جایگاه تاثیرگذار مراقبان و بهورزان در اجرای برنامه های حوزه سلامت است.

وی با اشاره به شیوه نامه جدید برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع اظهارداشت: پایگاه پزشکی خانواده تجمیعی متشکل از ۴ تا ۶ مراقب سلامت و ۲ تا ۳ پزشک برای پوشش ۶ تا ۹ هزار نفر جمعیت، پایگاه پزشکی خانواده منفرد متشکل از دو مراقب سلامت و یک پزشک برای پوشش ۳ هزار نفر جمعیت و پایگاه سلامت متشکل از ۴ تا ۶ مراقب سلامت در مناطقی که موفق به جذب پزشک نشده‌اند برای پوشش ۶ تا ۹ هزار نفر جمعیت، است.

فرشیدی تصریح کرد: سال گذشته ۲۷ میلیون ایرانی در قالب برنامه پزشکی خانواده تحت پوشش مراقب سلامت قرار گرفتند و امسال پیش بینی می شود این رقم به ۵۵ میلیون نفر افزایش یابد.

به گفته معاون وزیر بهداشت، برنامه پزشکی خانواده تعهد دولت است و از دستاوردهای بزرگ نظام سلامت بوده که با ارائه بسته‌های خدمتی به ویژه با نیازهای مادران باعث ارتقا سلامت و کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان در کشور شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • مفاهیم: آشنایی با عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت (SDH)
  • ساخت مرکز جامع سرطان قم ۳۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • طرح محلات ارتقادهنده سلامت در خراسان جنوبی اجرا می‌شود
  • تکمیل ۲ بیمارستان در خراسان جنوبی
  • توزیع بیش از ۶۰۰ مورد تجهیزات بیمارستان در خراسان جنوبی
  • ۶۲ نوزاد غرب خراسان رضوی از سقط نجات یافتند
  • ارائه خدمات رایگان پزشکی و بهداشتی در لاران
  • قصه زندگی با بودنش آغاز می‌شود + فیلم
  • هر کدملی یک مراقب سلامت دارد/پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده
  • یک مراقب سلامت برای هر کد ملی