Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@18:57:21 GMT

مازوت‌سوزی در اصفهان جنایت است

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۷۴۹۵۰

مازوت‌سوزی در اصفهان جنایت است

ایسنا/اصفهان دادستان انتظامی سازمان نظام پزشکی اصفهان گفت: تصمیم‌گیری برای استفاده از سوخت مازوت و تشدید آلودگی هوا در شهری با شرایط اصفهان اقدامی است که هیچ عنوانی به‌جز جنایت نمی‌توان بر روی آن گذاشت.

مازیار ستاری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به تصمیم‌گیری برای استفاده از مازوت به‌عنوان سوخت جایگزین در استان اصفهان، اظهار کرد: با مجوزی که اخیراً در سطح ملی صادر شده، مازوت در سطح وسیع در نیروگاه‌ها و حتی برخی از صنایع کوچک استان اصفهان به‌عنوان سوخت استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه کوره‌های مازوت‌سوز نیروگاه‌ها و صنایع باید فیلترهای تصفیه آلایندگی داشته باشند، گفت: متأسفانه بیشتر کوره‌های مازوت‌سوز در صنایع استان فیلتر تصفیه ندارند و همین موضوع باعث تشدید آلایندگی آن‌ها می‌شود.

دادستان انتظامی سازمان نظام پزشکی اصفهان یادآور شد: چندین کوره نیروگاه‌های برق اصفهان مازوت‌سوز هستند، اما در چند سال اخیر به خاطر تشدید آلودگی هوا و کاهش قابل توجه روزهای سالم در اصفهان این کوره‌ها پلمب شدند. هرسال در فصل سرما و به خاطر کمبود سوخت گاز در صنایع، بحث استفاده از سوخت مازوت در استان مطرح می‌شود که هر بار با مخالفت مسئولان استان مواجه شده است.

وی افزود: امسال به دلیل چالشی که نیروگاه‌های برق برای تأمین سوخت در فصل سرما داشتند و با دستور شورای عالی امنیت ملی و ظاهراً با وجود مخالفت مسئولان استان، پلمب مشعل‌های مازوت‌سوز در نیروگاه‌های استان برداشته شد و دوباره شروع به کار کردند.

ستاری با اشاره به وضعیت حساس و شکننده اصفهان، تصریح کرد: اصفهان یک استان صنعتی با شرایط اقلیمی و توپوگرافی خاصی است که این موضوع باعث شده به‌وضوح عوارض آلودگی را بر سلامت شهروندان ببینیم. علائمی همچون سردرد، گلودرد، سرفه و مشکلات تنفسی باعث می‌شود بسیاری از افراد حتی گمان کنند به کرونا مبتلا شده‌اند و وقتی به پزشک مراجعه می‌کنند درگیر تشخیص‌های دیگری خواهند شد، اما درنهایت متوجه می‌شوند به خاطر آلودگی هوا دچار این عوارض شده‌اند.

وی با بیان اینکه صدور مجوز استفاده از مازوت در چنین شرایطی در اصفهان در حد جنایت نفس است، گفت: این تصمیم سلامت چند میلیون انسان را به خطر می‌اندازد، آن‌هم در محدوده‌ای که نه می‌توان آن را تخلیه و نه می‌توان تعطیل کرد. شهروندان اصفهان در این محدوده گرفتار شده و حتی هوای سالم که حداقل نیاز یک موجود زنده است از آن‌ها دریغ می‌شود.

دادستان انتظامی سازمان نظام پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: اصفهان پیش‌ از این دچار مشکلات زیست‌ محیطی متعددی شده، رودخانه زاینده‌رود و تالاب گاوخونی خشک ‌شده و شهر دچار فرونشست شده است. هوای اصفهان امسال حتی یک روز هوای پاک را تجربه نکرده، درحالی که با این تصمیم، هوای آلوده اصفهان آلوده‌تر می‌شود.

وی با بیان اینکه تصمیم‌گیری برای سوخت مازوت در اصفهان یک تصمیم کاملاً غیر منطقی است، تأکید کرد: این تصمیم مخالف دین و قانون اساسی است که به خاطر منافع عده‌ای، عده زیاد دچار ضرر و زیان شوند، آن‌هم ضرر غیرقابل‌ جبران به جان و سلامت انسان‌ها. اصل ۴۰ قانون اساسی صراحتاً چنین اجازه‌ای نمی‌دهد و اضرار به دیگران و تجاوز به منافع عمومی را تحت هر شرایطی ممنوع اعلام کرده است.

ستاری با بیان اینکه مازوت سوزی در اصفهان باید هرچه زودتر متوقف شود، گفت: یکی از نمایندگان اصفهان در مجلس شورای اسلامی به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شکایت کرده و سازمان نظام پزشکی اصفهان نیز نامه‌ای به کمیسیون اصل ۹۰ نوشته و خواستار مداخله سریع شده است. امیدواریم با این پیگیری‌ها به‌سرعت مشعل‌های مازوت‌سوز پلمب شود و حتی صنایع کوچکی که در اطراف اصفهان از مازوت به‌عنوان سوخت استفاده می‌کنند تعطیل، یا جریمه شوند و برخورد قهری با آن‌ها شود.

وی با تأکید بر اینکه هیچ‌کسی تحت هیچ عنوانی اعم از بالا بردن تولید، صرفه اقتصادی و ... حق ندارد جان و سلامتی مردم را به مخاطره بیندازد، گفت: ممکن است در شهری با شرایط اقلیمی متفاوت بتوان در مدت محدودی در فصل سرما از مازوت به‌عنوان سوخت جایگزین استفاده کرد، اما شرایط اقلیمی اصفهان اجازه چنین کاری را نمی‌دهد. اصفهان در محیط بسته‌ای محصور شده که چندین میلیون نفر در آن نفس می‌کشند و اگر هوا آلوده باشد در معرض انواع بیماری‌ها قرار می‌گیرند.

 دادستان انتظامی سازمان نظام پزشکی اصفهان اظهار امیدواری کرد پیگیری‌های مختلف برای توقف مازوت‌سوزی در اصفهان به نتیجه برسد و افزود: این مسئله حتی قابل‌ پیگیری قضایی است و کسانی دستور استفاده از مازوت را در شهری با شرایط اصفهان داده باید پاسخگوی تبعات این تصمیم بر جان و سلامت مردم باشد.

وی با بیان اینکه آلودگی هوا و تشدید آن به دلیل استفاده از سوخت مازوت تبعات کوتاه‌مدت و بلندمدتی بر سلامتی دارد، گفت: تبعات کوتاه‌مدت قرار گرفتن در معرض آلودگی شدید هوا شامل تنگی نفس، سرفه، سردرد و خستگی مزمن است، به‌طوری‌که در روزهای آلوده تا ظهر نشده خسته و بی‌حال می‌شوید که همه می‌تواند عوارض آلودگی هوا باشد. ضمن اینکه آلودگی هوای اصفهان عوارض بلندمدتی همچون شیوع بیشتری بیماری‌های خاص همچون سرطان و ام ‌اس را به دنبال دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی مازوت سوخت مازوت سوخت مازوت در نیروگاه اصفهان مازوت سوزی آلودگی هوا آلودگی هوای اصفهان سلامت بيماري نظام پزشكي آلودگی هوا در کلانشهرها مازوت سوز عنوان سوخت سوخت مازوت آلودگی هوا نیروگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۷۴۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آتش‌بس یا تقسیم کار واشنگتن و تل‌آویو برای ادامه جنایت‌گری؟

به گزارش قدس آنلاین، روزنامه صهیونیستی یدیعوت‌آحارونوت، شنبه جزئیاتی از توافق سه مرحله‌ای پیشنهادی اسرائیل و آمریکا به جنبش حماس را اعلام کرد. توافق سه مرحله‌ای مطرح شده به شرح زیر بوده و ۱۲۴ روز طول خواهد کشید:

 مرحله نخست؛ ۱- آتش‌بس ۴۰ روزه، ۲- آزادی ۳۳ اسیر اسرائیلی، ۳- آزادی ۸۰۰اسیر فلسطینی، ۴- بازگشت مردم غزه به خانه‌های خود در شمال نوار غزه. 

مرحله دوم؛ ۱- آتش‌بس ۴۲ روزه، ۲- بقیه اسرای اسرائیلی آزاد می‌شوند، ۳- اسرای فلسطینی آزاد می‌شوند. 

مرحله سوم؛ ۱- آتش‌بس ۴۲ روزه، ۲- تمامی اجساد اسرای اسرائیلی مبادله می‌شوند، ۳- تمامی اجساد اسیران فلسطینی مبادله می‌شوند، ۴- خروج ارتش اسرائیل از نوار غزه.

زیاده‌خواهی صهیونیست‌ها
پایگاه خبری المیادین به‌نقل از برخی مقامات ارشد فلسطینی گزارش داد مذاکرات به‌دلیل مخالفت رژیم صهیونیستی با آتش‌بس دائمی با مانع بزرگی مواجه شده است؛ این در حالی است که آمریکا و اسرائیل تلاش می‌کنند حماس را به عنوان عامل شکست مذاکرات کنونی در قاهره معرفی کنند و توپ را در زمین مقاومت غزه بیندازند. 

محسن پاک‌آیین، دیپلمات پیشین کشورمان در گفت‌وگو با قدس درباره روند مذاکرات میان حماس و رژیم صهیونیستی، گفت: مذاکرات در حال حاضر به بن‌بست رسیده و عامل اصلی شکست مذاکرات هم زیاده‌خواهی رژیم صهیونیستی است. بر اساس آنچه از مفاد پیشنهادی مقاومت منتشر شده، مواضع حماس منطبق با موازین بین‌المللی و مبتنی بر عقلانیت است. مقاومت خواهان آتش‌بس و ترک مخاصمه در وهله نخست و در ادامه، اقدام برای از سرگیری روند تبادل اسرا شده، اما رژیم صهیونیستی که صرفاً به دنبال خریدن فرصت از قِبل مذاکرات است، درصدد است اسرا را بدون پذیرش آتش‌بس آزاد کند؛ به این معنا که با آزاد شدن اسرا از فشارهای داخلی که در حال حاضر با آن دست به گریبان است، بکاهد و در ادامه، حملات را از سر بگیرد، اما به‌طورقطع مقاومت با چنین مسئله‌ای موافقت نخواهد کرد.

تحرکات معنادار آمریکا
پاک آیین در ادامه، تحرکات واشنگتن در روزهای اخیر را تلاش برای اعمال فشار بر مقاومت دانست و اظهار کرد: در روزهای گذشته رسانه‌های آمریکایی مثل سی‌ان‌ان و فاکس‌نیوز تلاش کردند حماس را عامل به بن‌بست رسیدن و شکست احتمالی مذاکرات جلوه دهند و از طرف دیگر، دستگاه دیپلماسی آمریکا با اعمال فشار از طریق برخی کشورهای عربی همچون عربستان، قطر و مصر تلاش می‌کند روند مذاکرات را به سمت و سویی سوق دهد که خواسته‌های اسرائیل را برآورده کند. درواقع همان‌طور که از ابتدای جنگ شاهد هستیم، تلاش آمریکایی‌ها حمایت تمام قد از رژیم صهیونیستی است و این حمایت چه در زمینه تسلیح این رژیم و چه در زمینه مذاکرات همچنان ادامه یافته است.

تحلیلگر مسائل بین‌الملل درباره احتمال حمله زمینی اسرائیل به رفح در صورت شکست مذاکرات کنونی تصریح کرد: در زمینه احتمال حمله به رفح آمریکایی‌ها تنها لفاظی می‌کنند و هیچ سندی دال بر مخالفت یا حمایت نکردن آمریکا از حمله اسرائیل به رفح وجود ندارد و به نظر می‌رسد این لفاظی‌ها تنها برای توجیه چهره خودشان در داخل و هموار کردن مسیر به واسطه نزدیک شدن به موعد انتخابات داخلی آمریکاست. از طرفی دولت افراطی نتانیاهو به دلیل شکست‌های پیاپی به شرایط انتحار رسیده و در حال حاضر هر اقدامی از این رژیم ممکن است سر بزند، اما قطعاً حمله احتمالی به رفح، واکنش‌های متعدد جهانی را به دنبال خواهد داشت.

شکست خورده جنگ در پی پیروزی در مذاکرات
مصیب نعیمی، کارشناس مسائل منطقه نیز در گفت‌وگو با قدس با بیان اینکه جنگ در غزه از نظر صهیونیست‌ها با یک بن‌بست مواجه شده، اظهار کرد: آنچه در حال حاضر رخ می‌دهد آغاز یک سناریو مشترک از سوی واشنگتن و تل‌آویو است؛ آمریکا تلاش می‌کند خود را به عنوان یک واسطه معرفی کند که برای برقراری آتش‌بس تلاش دارد و صهیونیست‌ها به عنوان طرفی که به دلیل محقق نشدن شروط و امتناع حماس از پذیرش آتش‌بس، آمادگی پذیرش آتش‌بس را ندارند، هدف هم این است در این مرحله بدون دادن هیچ تعهدی، زمینه را برای آزادی اسرای صهیونیستی به‌گونه‌ای فراهم کنند که شرایط برای ادامه جنگ فراهم باشد.

نعیمی افزود: از آن سو حماس حتی حاضر شد با یک آتش‌بس پنج ساله موافقت کند که این شرط حماس نیز مورد موافقت صهیونیست‌ها قرار نگرفت و آن‌ها تنها با برقراری یک آتش‌بس موقت که ضمانت آن را واشنگتن برعهده بگیرد، موافقت کردند، در حالی که حماس تضمین واشنگتن را معتبر نمی‌داند و در این مرحله خواستار خروج نیروهای نظامی اسرائیل و ارائه یک ضمانت نوشته شده از سوی تعدادی از کشورهای منطقه و فرامنطقه‌ای شده است.

کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: درواقع نتانیاهو درصدد است آنچه تاکنون از طریق نظامی موفق به دستیابی به آن نشده را از طریق مذاکره‌ بدست بیاورد و راه را برای ادامه جنایات تل‌آویو هموار سازد و با آزاد کردن اسرای صهیونیست، خود را به عنوان پیروز جنگ غزه جلوه دهد؛ مشخص است چنین خواسته‌ای مورد موافقت حماس و سایر گروه‌های مقاومت در غزه قرار نخواهد گرفت.

حمله به رفح از چند هفته پیش آغاز شده است
وی درباره احتمال حمله رژیم صهیونیستی به رفح در صورت شکست مذاکرات کنونی نیز تأکید کرد: البته حملات رژیم صهیونیستی به رفح آغاز شده است و روزی نیست شاهد حمله هوایی و توپخانه‌ای به بخش‌هایی از منطقه رفح نباشیم، اما قطعاً حمله زمینی به رفح یعنی جایی که میلیون‌ها فلسطینی از مناطق دیگر غزه به آنجا پناه برده‌اند، هولناک خواهد بود.

نعیمی اظهارات مقامات آمریکایی در خصوص مخالفت واشنگتن با حمله زمینی احتمالی رژیم صهیونیستی به رفح را هم در راستای سناریو تقسیم نقش میان واشنگتن و تل‌آویو دانست و تأکید کرد: مخالفت آمریکا با برقراری آتش‌بس دائم و تأکید بر برقراری آتش‌بس موقت درواقع گویای مخالف نبودن آن‌ها با ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه است و این اظهارات مقامات آمریکایی به دلیل انتخابات پیش رو و ترمیم وجهه آمریکا نزد افکار عمومی جهانی است که به‌شدت به دلیل حمایت از نسل‌کشی اسرائیل در غزه تخریب شده است.

سیداحمد موسوی

دیگر خبرها

  • هشدار گروه‌های فلسطینی درباره جنایت صهیونیست‌ها در رفح
  • خوابگردهایی که مزدوری پیشه کردند
  • ارتکاب جنایت جدید رژیم صهیونیستی در النصیرات غزه+فیلم
  • ببینید | اولین تصاویر از آتش‌سوزی در خیابان لاله‌زار تهران؛ کجا آتش گرفته است؟
  • آتش‌بس یا تقسیم کار واشنگتن و تل‌آویو برای ادامه جنایت‌گری؟
  • «اصپاک» در شهر اصفهان ۱۳ هزار مشترک دارد/ بیش از ۱۰ هزار خانه بیمه آتش‌سوزی شد
  • هزینه‌کرد ۵.۵ میلیارد یورویی دولت سیزدهم برای بهبود وضع هوا و کاهش سوختن گازهای مشعل
  • قتل هولناک زن جوان به دست پسرش
  • قصاب غزه در ایستگاه پایانی
  • قتل بی‌رحمانه مادر توسط پسر پرخاشگر در شهرک دانشگاه