Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-07@05:31:53 GMT

ابتلای 450 نفر از کادر درمان اصفهان به کرونا

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۲۲۲۳۳

ابتلای 450 نفر از کادر درمان اصفهان به کرونا

قائم‌مقام و معاون پشتیبانی و رفاهی سازمان نظام پزشکی اصفهان گفت: حدود ۵۰۰۰ نفر کادر درمان در کل کشور و ۴۵۰ نفر در حوزه بهداشت و درمان استان اصفهان به کرونا مبتلا شدند و حدود ۱۶۰ نفر در کشور بر اثر این بیماری به شهادت رسیدند.

به گزارش خبرگزاری برنا در اصفهان؛ عباسعلی  در نشست هیأت مدیره سازمان نظام پزشکی،  گفت: سلامت و امنیت دو مسأله اساسی است که سازمان نظام پزشکی در امر سلامت همگام با دانشگاه علوم پزشکی و دیگر مراکز،  این وظیفه را برعهده دارند و با یادآوری دوران جنگ تحمیلی، این جهاد و ایثارگری هنوز ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان نظام پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه خبرنگاری جزو مشاغل سخت است، گفت: همان‌طور که جامعه پزشکی در خط مقدم کرون است، خبرنگار در خط مقدم اطلاع‌رسانی است.

رعایت پروتکل‌های بهداشتی در 95 درصد مطب‌ها

وی در خصوص رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مطب‌ها، بیان کرد:  از سوی معاونت درمان، مطب‌ها مورد بازدید قرار گرفت، ۹۵ درصد مطب‌ها رعایت پروتکل داشتند و در تعدادی از درمانگاه‌ها مشکل وجود داشت و طی جلسه‌ای این قضیه تبیین شد که جامعه پزشکی، خود، به عنوان سرمشق و الگو پروتکل را رعایت کند.

خادمی در رابطه با پرداخت مالیات توسط پزشکان و نداشتن کارت‌خوان توسط عده‌ای از آن‌ها، عنوان کرد: رئیس سازمان امور مالیاتی اعلام کردند، اکثر پزشکان تا آخر بهمن که موعد ثبت کارت‌خوان بود، درخواست خود را ثبت کردند و می‌توانند توافق کنند، درصدی را نسبت به سال قبل افزایش انجام ‌دهند، برای پرداخت مالیات، مشکل خاصی وجود ندارد و هماهنگی خوبی بین سازمان نظام پزشکی و سازمان مالیات وجود دارد.

درآمد پزشکان به دلیل کرونا کاهش یافته است

رئیس سازمان نظام پزشکی اصفهان ادامه داد: آنچه مورد توجه است این است که  امسال مطب‌ها چند ماهی تعطیل بوده و این روزها جامعه پزشکی میزان زیادی از درآمدشان کم شده است، سازمان نظام پزشکی در زمینه همکاری با سازمان مالیاتی، همکاری لازم را دارند.

وی در خصوص اختلاف فاحش کارانه پزشکان و پرستاران، گفت: این مسأله در حدود قانون است ولی در طرح تحول سلامت برای پرستان، کارانه خوبی دیده شده بود و کارانه پزشکان نیز به همراه پول بیمه دو سال بعد داده می‌شود و این اختلاف، قانونی و ذاتی است.

خادمی در خصوص باز بودن مطب پزشکان، گفت: همه مطب‌ها اجازه فعالیت دارند ولی اعمال دندانپزشکی و اعمال زیبایی ممکن است اگر وضعیت بدتر شود محدودیت داشته باشند و با جلسه مشترکی که با معاونت بهداشت دانشگاه داریم به مطب‌ها اعلام می‌کنیم.

برای زمستان ذخیره ماسک صورت گیرد

وی در خصوص نوع ماسک عنوان داشت: آنچه مربوط به کادر درمان می‌شود، ماسک N99 و N95 است، تولید ماسک در شهر اصفهان خوب است و حتی بیشتر دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور توسط اصفهان، پوشش داده می‌شوند و کادر درمان حداقل از ماسک سه لایه جراحی که دارای لایه مخصوصی است، استفاده می‌کنند؛ اما ماسک‌های دست‌ساز برای مردم نیز ۶۰ الی ۷۰ درصد جلوگیری می‌کند.

خادمی در ادامه افزود: در جاهایی مثل دندانپزشکی، پیشنهاد این است که از ماسک N95 و N99 استفاده کنند که در دانشگاه، با قیمت مناسب در دسترس است، البته باید اکنون ذخیره ماسک صورت گیرد تا در فصل زمستان با مشکلی روبه‌رو نشویم.

نذر خون و پلاسما در ماه محرم انجام شود

رئیس سازمان نظام پزشکی اصفهان با اشاره به ماه محرم، گفت: هزینه نگهداری بیمارستان‌های کرونایی زیاد است و همایش همدلی مؤمنانه سبب کمک به افراد صدمه ‌دیده از کرونا شد این بار هم اگر بخواهیم حسینی عمل کنیم باید دست‌به‌دست هم دهیم با اهدای پلاسما، اهدای خون، نذر سلامت، در این ماه محرم فرهنگ ایثارگری محرم را محرم کرونایی کنیم.

ابتلای 5 هزار نفر از کادر درمان به کرونا در کشور

محسن مصلحی نیز در خصوص پیشنهادات مشخص سازمان نظام پزشکی به وزارت بهداشت برای کرونا، با ابراز تأسف از دست دادن تعدادی از کادر درمان بر اثر کرونا، توضیح داد: حدود ۵۰۰۰ نفر کادر درمان در کل کشور و ۴۵۰ نفر در حوزه بهداشت و درمان   استان اصفهان به کرونا مبتلا شدند و حدود ۱۶۰ نفر در کشور بر اثر این بیماری به شهادت رسیدند، سازمان نظام پزشکی به‌عنوان یک نهاد، نقطه نظرات و تعاملاتی دارد؛ این به معنای جدال و یا انفعال نیست.

قائم‌مقام و معاون پشتیبانی و رفاهی سازمان نظام پزشکی اصفهان گفت: آنچه در مقوله‌هایی مثل کرونا یا طرح تحول سلامت اتفاق افتاد، توقع بود، نقطه نظرات صاحب سلامت کشور بیشتر مورد توجه قرار می‌گرفت، کشورهای پیشرفته در حوزه سلامت و در بحث کرونا، به بهداشت اهمیت زیادی دادند و در سیاست‌گذاری‌ها، محکم و بدون تناقض ورود کردند، این‌ها مواردی است که سازمان نظام پزشکی در خصوص آن گلایه دارد.

استفاده از فناوری سلامت در کشور سرعت بیشتری پیدا کند

وی در خصوص ورود سازمان نظام پزشکی به حوزه آی‌تی، بیان داشت: این مسأله در سال‌های اخیر مطرح شده و مربوط به کرونا نیست، استفاده از آی‌تی در حوزه سلامت در کشور ما باید سرعت بیشتری پیدا کند؛ در مسأله کرونا کشورهایی مثل هنگ‌کنگ، کره‌جنوبی و چین توانستند فاصله‌گذاری هوشمند را اجرا کنند و از آی‌تی با آنالیز اطلاعات، استفاده کنند؛ سازمان نظام پزشکی نیز با تمهیداتی به دنبال جبران کمبودها است.

مصلحی بیان‌کرد: تقسیم بیمارستان‌ها به کرونایی و غیرکرونایی برای تمرکز بیشتر برای بحث درمان است، یک سری از کادر درمان در بیمارستان، کرونا نگرفتند به دلیل اینکه آنجا بیشتر رعایت می‌کردند، ما فرض می‌کنیم هر بیماری کرونا داشته باشد، علائم بالینی و وضعیت بیمار برای ما مهم است.

قائم‌مقام و معاون پشتیبانی و رفاهی سازمان نظام پزشکی اصفهان، در خصوص تعرفه‌های پزشکی، بیان کرد: آذر هرساله پیشنهاد سازمان نظام پزشکی در خصوص تعرفه‌های سال بعد به بیمه اعلام می‌شود، آذر سال گذشته، کرونا نبود تعرفه‌ای برای امسال با توجه به حداقل‌های تورم و حقوق دستمزد اعلام شد که فرمول آن به این صورت بود که  جز فنی بر اساس تورم دولت و جز حرفه‌ای بر اساس حقوق و دستمزد حساب شود، ولی علی‌رغم تورم در حوزه‌های مختلف، ۵ الی ۱۰ درصد افزایش تعرفه‌های پزشکی اتفاق افتاد که عملاً برخی مراکز تشخیص توان ادامه فعالیت را ندارند یا با کیفیت کمتری ارائه دهند.

خطر ورشکستگی در خدمات پزشکی 

وی ادامه داد: هزینه‌های پروتکشن جایی در تعرفه دیده نشده است، دستور بازنگری توسط رئیس‌جمهور به سازمان برنامه و بودجه داده شده که هنوز نتیجه ملموسی مشاهده نشده است، سازمان‌های بیمه‌گر باید متقبل هزینه‌ها شوند و این  خطر ورشکستگی و افت کیفیت در خدمات پزشکی را بالا می‌برد، ضمن اینکه استقبالی از مراکز توسعه درمانی نمی‌شود.

مصلحی در خصوص پاداش کادر درمان که با بیماری کرونا درگیر هستند، توضیح داد: مکاتبه‌ای توسط سازمان با رییس دانشگاه علوم‌پزشکی صورت گرفته است، در جلسات نیز تذکر داده شده است، البته انجام این کار دست نظام ‌پزشکی نیست.

کامران منتظری نیز در خصوص مسائل انتظامی مربوط به سازمان نظام پزشکی، اظهار کرد: درگیری با ویروس‌های مختلف در چندساله اخیر وجود داشت و هر بار با شرایط خاص کنترل و یا واکسن بهبود می‌یافت، برای کرونا شرایط گرفتاری، شدید بود، علائم یکنواخت نبود و به سرعت تیم‌هایی برای خط اول تشخیص تا خط آخر درمان و فوت تشکیل شد.

معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی اصفهان در ادامه با اشاره به تأثیرات کرونا، افزود: در این مسیر تمام کادر درمان، از پزشکان عمومی تا رشته‌های تخصصی و کادر آموزشی مثل طب داخلی، وارد شدند و عده‌ای در این راه آلوده شدند، اختلال در درمان از جمله آثار کرونا است، زمانی که بیمار تصادفی می‌آورند و تست کرونای مثبت دارد و کادر، بدون پروتکشن کامل، درمان را انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: اختلالات مسیر درمان از دیگر آثار کرونا است، مجبور شدند بعضی بیمارستان‌ها را از خط درمان خارج کنند؛ مریض‌ها مراجعه نمی‌کردند یا از مراجعه می‌ترسیدند هم‌چنین با مراجعین بدحال‌تر روبه‌رو شدیم؛ از دیگر آثار، اختلال در مسیر آموزش بود، قسمت اساسی درمان بیماران کرونا در مراکز آموزشی انجام می‌شد و افراد نیروهای آموزشی یا حذف شدند و یا فقط روی آموزش کرونا متمرکز شدیم و دانشجو و دستیار نیز با کرونا درگیر شدند.

منتظری با اشاره به اینکه  تاکنون ۲۴ نفر از همکاران متخصصین بیهوشی اصفهان و ۴ نفر از دستیاران بیهوشی، تست کرونای مثبت داشتند و در اصفهان در این رشته فوتی نداشتیم، افزود: خانواده‌های کادر درمان آسیب دیدند حفظ روحیه آن‌ها خیلی سخت است، به گفته کادر درمان وقتی فردی متوجه می‌شود که جز کادر است از او فرار می‌کند.

معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی اصفهان در خصوص الزهرا و ونتیلاتور و دپو شدن آن، توضیح داد: هیچ ونتیلاتوری یک ساعت در بیمارستان الزهرا بیکار نماند؛ ۴۷ ونتیلاتور در بخش‌ها و ۷۴ عدد نیز در آی‌سی‌یو به مریض‌ها وصل بود، ۱۱ ونتیلاتور بک آپ نیز وجود دارد، این بک‌آپ الزهرا توانست مراکز دیگر را حفظ کند، این تصمیم که الزهرا وارد درمان کرونا نشود، تصمیم صحیحی بود چرا که در غیر این صورت، درمان روی زمین می‌ماند.

وی در خصوص تخلفات کرونا، بیان کرد: اگر قصوری در پرونده در خصوص کرونا، اتفاق افتد، مثل بقیه پرونده‌ها عمل می‌کنیم، فقط یک نکته در مورد کرونا وجود دارد این است که اگر کسی برای درمان غیر اورژانسی به مرکزی مراجعه کرد و  آن‌جا به کرونا مبتلا شد، باید جوابگو باشند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استان اصفهان بهداشت و درمان شهادت کرونا کادر درمان معاونت درمان سازمان نظام پزشکی اصفهان سازمان نظام پزشکی کادر درمان رئیس سازمان مطب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۲۲۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات پایان‌ناپذیر کادر درمان؛ مدل جدید از مهاجرت شکل گرفته!

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، مهاجرت پزشکان و کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی را فاجعه پنهان نظام پزشکی دانست و گفت: مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی منجر به کاهش نیروی مجرب در سیستم دولتی خواهد شد و مردم بالاجبار برای دریافت خدمات درمانی به سیستم خصوصی مراجعه می‌کنند و در نتیجه پرداختی از جیب مردم بین ۱۰ الی ۱۵ برابر افزایش پیدا می‌کند.

مشکلات پایان ناپذیر کادر درمان به ویژه در بخش دولتی، باعث شده برخی از پزشکان و پرستاران، خدمت در بخش خصوصی را به ماندن در بیمارستان‌های دولتی ترجیح دهند.‌

مهر در گزارشی نوشت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۸۰ درصد بستری‌ها در بیمارستان‌های دولتی صورت می‌گیرد، یعنی اینکه اغلب مردم به دلیل هزینه‌های سنگین درمان؛ ناگزیر به انتخاب بخش دولتی هستند و این در حالی است که شرایط ماندگاری کادر درمان در بیمارستان‌های دولتی تا حدودی سخت‌تر از بخش خصوصی است. به ناچار شاهد مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی هستیم.

آن طور که از اخبار و شواهد امر بر می‌آید، پرداختی مردم در بیمارستان‌های دولتی بین ۱۰ تا ۱۵ برابر کمتر از بخش خصوصی است. پرداختی و ویزیت متخصص یا فوق تخصص در بیمارستان‌های دولتی مبلغی در حدود ۱۵ هزار تومان است، در صورتی که اگر بیمار به متخصص و یا فوق تخصص در مطب رجوع کند، حدود ۲۵۰ هزار تومان باید پرداخت کند.

با توجه به پرداختی بسیار کمتر بیمارانی که به بخش دولتی مراجعه می‌کنند و با عنایت به اینکه اختلاف بسیاری در پرداختی بیماران بیمارستان‌های دولتی و خصوصی وجود دارد؛ سیاست دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که کادر درمان تمایلی به تغییر جابجایی از بخش دولتی به خصوصی را نداشته باشند.

جلیل میرمحمدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، مهاجرت پزشکان و کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی را فاجعه پنهان نظام پزشکی دانست و گفت: مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی منجر به کاهش نیروی مجرب در سیستم دولتی خواهد شد و مردم بالاجبار برای دریافت خدمات درمانی به سیستم خصوصی مراجعه می‌کنند و در نتیجه پرداختی از جیب مردم بین ۱۰ الی ۱۵ برابر افزایش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه دولت باید انگیزه و مشوق‌های ماندگاری پرستاران و پزشکان در بخش دولتی را فراهم کند، اظهار داشت: امروز پرداختی کادر سلامت در برابر خدماتی که ارائه می‌دهد کافی نیست و انگیزه لازم برای ماندگاری در سیستم دولتی را فراهم نمی‌کند، از طرفی پرداختی‌های کادر سلامت نیز در سیستم دولتی به قدری با تأخیر انجام می‌پذیرد که انگیزه فعالیت از این گروه را می‌گیرد.

میرمحمدی ضمن انتقاد از اینکه پرداختی کادر درمان با تأخیر ۹ الی ۱۰ ماهه است، گفت: پرداختی کادر درمان به صورت پلکانی و مشمول پرداخت مالیات با عناوین مختلف شده است که نه تنها مشوقی برای پزشکان نیست بلکه انگیزه‌ای برای خروج هرچه سریع‌تر از سیستم دولتی خواهد شد و متأسفانه آسیب این کوتاهی‌ها در خدمات پزشکی را مردم متوسط و مستضعف خواهند دید که به ناچار در بیمارستان‌های دولتی بستری می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه دولت باید از حداکثر توان خود بهره بگیرد تا نیروی متخصص در بدنه دولتی باقی بماند، یادآور شد: امروز دولت با اتخاذ تصمیمات نادرست منجر به خروج کادر درمان از سیستم دولتی می‌شود.

میرمحمدی با اشاره به تلاش مجلس برای ماندگاری نیروی کارآمد پزشکی در بدنه دولتی، ادامه داد: در سال گذشته تلاش شد پزشکانی که دارای مطب در بخش خصوصی نیستند از پرداخت مالیات معاف شوند و طبق مصوبات مجلس ۱۰ درصد مالیات برای آنان تعیین شد، اما تاکنون موفق نشدیم خروجی این مصوبات را بگیریم، البته رئیس مجلس قول قطعی داد که در اولین فرصت این مسئله در داخل صحن علنی به گونه‌ای حل شود تا مصوبه سال گذشته مجلس، امسال نیز ادامه داشته باشد.

وی با بیان اینکه بحث کارانه باید برای پزشکانی که در غیر از مراکز استان در حال خدمت رسانی به مردم مناطق محروم هستند، تغییر کند، یادآور شد: سیاست‌های دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که مشوق یا انگیزه‌ای برای پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص شود تا در مناطق محروم و بیمارستان‌های غیر از مراکز استان‌ها خدمات ارائه دهند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس تاکید کرد: توجه به این مسئله برای پزشکان هیأت علمی نیز صدق می‌کند چرا که اگر پزشک متخصص هیأت علمی ما انگیزه‌ای نداشته باشد نه تنها آموزش به لحاظ کیفی آسیب می‌بیند بلکه از سیستم نیز خارج خواهد شد و عملاً ما به لحاظ کمی، عضو هیأت علمی نخواهیم داشت تا بتوانیم آموزش‌ها را ارائه دهیم.

در همین حال، همایون سامه یح یکی دیگر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که امروز کادر درمان در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند، گفت: متأسفانه دولت با مشکل تأمین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوءاستفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی در کشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می‌زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادر درمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

دیگر خبرها

  • پرداخت بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال از مطالبات کادر درمان فارس
  • مشکلات پایان‌ناپذیر کادر درمان؛ مدل جدید از مهاجرت شکل گرفته!
  • فاجعه در بیمارستان‌های دولتی؛ مهاجرت پرستاران به بخش خصوصی
  • فاجعه پنهان نظام پزشکی؛ کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند
  • مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی
  • کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند
  • فاجعه در بیمارستان‌های دولتی/ مهاجرت کادر درمان به بخش خصوصی
  • نظام درمانی را به کجا می‌برند؟
  • رئیس کل سازمان نظام پزشکی عنوان کرد؛ اهمیت جایگاه مامایی در خروج از سیاه چاله جمعیتی
  • این گروه از کارکنان دولت فوق‌العاده خاص دریافت می‌کنند/ اعلام جزییات