Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان نظام پزشکی استان اصفهان گفت: حدود هشت هزار پزشک در استان اصفهان فعالیت دارند که حدود ۶۰ درصد آنها از پزشکان عمومی هستند که دندانپزشکان و متخصصان اعمال زیبایی در صدر شکایات مردمی قرار دارند.

عباسعلی جوادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص وضعیت پزشکان استان اصفهان اظهار کرد: حدود هشت هزار پزشک در استان اصفهان فعالیت دارند که حدود ۶۰ درصد آنها از پزشکان عمومی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه تعداد متخصصان اطفال، داخلی و جراحی بیشتر از دیگر تخصص‌های پزشکی است، تصریح کرد: جمعیت پزشک در شهر اصفهان وضعیت خوبی دارد، اگر چه ممکن است در شهرستان‌ها میزان تخصص‌ها مناسب نباشد، اما در استان اصفهان به نسبت دیگر استان‌ها به جز تهران وضعیت خوبی در موضوع پزشک داریم.

رئیس سازمان نظام پزشکی استان اصفهان با بیان اینکه در بیشتر کشورهای دنیا سیستم ارجاع در پزشکی وجود دارد، اظهار کرد: سیستم ارجاع به معنای این است که تعداد مشخصی از بیمار به یک پزشک مراجعه می‌کند که در چنین نظام‌های پزشکی معیارها مشخص می‌شود اما در کشور ما که با سیستم ارجاع کار نمی‌کنیم نمی‌توانیم معیارها را مشخص کنیم.

وی در خصوص مشکلات نبود سیستم ارجاع گفت: وقتی سیستم ارجاع وجود ندارد بیمار به هر تخصصی یا حتی به پزشکان متعددی می‌توانند مراجعه کند که همین امر باعث شده برخی پزشکان در یک روز کمتر از ۱۰ مریض و برخی دیگر نوبت‌های چند ماهه برا ویزیت بیمار می‌دهند و تناسبی در این موضوع نیست.

جوادی با اشاره به اینکه پزشکان با سابقه کمتر به خارج از کشور مهاجرت می‌کنند، افزود: بیشتر پزشکانی که مهاجرت می‌کنند پزشکان جوانی هستند که شماره نظام پزشکی دارند اما سابقه پزشکی ندارند و برای گرفتن تخصص به خارج از کشور می‌روند که بعد از تخصص هم در آنجا ماندگار می‌شوند.

سال‌های آینده با افزایش مهاجرت پزشکان رو به رو می‌شویم

وی با بیان اینکه در آینده شاهد خروج بیشتر پزشکان از کشور خواهیم بود، گفت: افرادی که خواهان راه‌اندازی مطب در اصفهان هستند باید حداقل ۳۶۰ امتیاز داشته باشند که این امتیاز معادل چند سال سابقه است و برای به دست آوردن این امتیاز معادل حدود ۱۰ سابقه در شهرهای کوچکتر خواهد بود که این دسته پزشکان کمتر مهاجرت می‌کنند.

رئیس سازمان نظام پزشکی استان اصفهان با تاکید بر اینکه باید زیرساخت‌های پذیرش دانشجوی پزشکی فراهم شود، تصریح کرد: باید زمینه‌ها مهیا و بعد از آن ظرفیت دانشجویی اضافه شود و در صورت پذیرش تعداد اضافه عملا آموزش پزشکی دچار اشکال می‌شود و اگر آموزش دچار اشکال شود ضربه آن به بیماران وارد می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه پزشکانی که تنها به کمیت آنها توجه شده کارآیی لازم در بازار کار را نخواهند داشت، افزود: ظرفیت پذیرش دانشجو امروز برابر با زیرساخت‌های ماست و اگر قرار بر افزایش تعداد دانشجو باشد، باید اساتید و فضای بیمارستانی ما هم افزایش یابد که در شهر اصفهان با وجود چندین بیمارستان‌ بزرگ دولتی که همه آنها آموزشی هستند تنها می‌توانیم همین میزان دانشجوی پزشکی را تربیت کنیم.

جوادی در خصوص بیشترین شکایات مردمی از پزشکان گفت: دندانپزشکان اولین مورد شکایت بیماران هستند و علت آن مراجعه بسیار به آنهاست که وقتی مراجعه بیشتر باشد تقریبا شکایت هم بیشتر می‌شود به علاوه اینکه دندانپزشکی به دلیل گران بودن ملزومات آن معمولا هزینه‌های آن برای مردم بالاست و شکایات مردم بیشتر در خصوص دریافت هزینه‌های دندانپزشکی است.

وی دومین شکایات مردم را مربوط به متخصصان زیبایی دانست و اظهار کرد: به دلیل اینکه مردم توقعات بسیاری از اعمال جراحی دارند و خواهان تغییرات بسیار در قسمت‌های بدن خود هستند از طرفی برخی پزشکان برای جلب مشتری بیشتر قول‌هایی می‌دهند که ممکن است چندان بعد از جراحی محقق نشده باشد، همین موضوعات شکایات مردمی را درپی دارد.

رئیس سازمان نظام پزشکی استان اصفهان در خصوص بیکاری پزشکان عمومی در اصفهان، اظهار کرد: اگر سیستم ارجاع در ایران وجود داشت، قطعا پزشک عمومی بیکار نداشتیم چرا که تعداد جمعیت ما نسبت به پزشک کم نیست، اما چون این سیستم وجود ندارد ممکن است یک پزشک بیش از حد استاندارد بیمار داشته باشد و پزشک دیگر بیماری نداشته باشد.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بیماری پزشك سازمان نظام پزشکی مهاجرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۱۱۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاجعه در بیمارستان‌های دولتی؛ مهاجرت پرستاران به بخش خصوصی

بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۸۰ درصد بستری‌ها در بیمارستان‌های دولتی صورت می‌گیرد، یعنی اینکه اغلب مردم به دلیل هزینه‌های سنگین درمان؛ ناگزیر به انتخاب بخش دولتی هستند و این در حالی است که شرایط ماندگاری کادر درمان در بیمارستان‌های دولتی تا حدودی سخت‌تر از بخش خصوصی است. به ناچار شاهد مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی هستیم.

به گزارش مهر، آن طور که از اخبار و شواهد امر بر می‌آید، پرداختی مردم در بیمارستان‌های دولتی بین ۱۰ تا ۱۵ برابر کمتر از بخش خصوصی است. پرداختی و ویزیت متخصص یا فوق تخصص در بیمارستان‌های دولتی مبلغی در حدود ۱۵ هزار تومان است، در صورتی که اگر بیمار به متخصص و یا فوق تخصص در مطب رجوع کند، حدود ۲۵۰ هزار تومان باید پرداخت کند.

با توجه به پرداختی بسیار کمتر بیمارانی که به بخش دولتی مراجعه می‌کنند و با عنایت به اینکه اختلاف بسیاری در پرداختی بیماران بیمارستان‌های دولتی و خصوصی وجود دارد؛ سیاست دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که کادر درمان تمایلی به تغییر جابجایی از بخش دولتی به خصوصی را نداشته باشند.

جلیل میرمحمدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، مهاجرت پزشکان و کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی را فاجعه پنهان نظام پزشکی دانست و گفت: مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی منجر به کاهش نیروی مجرب در سیستم دولتی خواهد شد و مردم بالاجبار برای دریافت خدمات درمانی به سیستم خصوصی مراجعه می‌کنند و در نتیجه پرداختی از جیب مردم بین ۱۰ الی ۱۵ برابر افزایش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه دولت باید انگیزه و مشوق‌های ماندگاری پرستاران و پزشکان در بخش دولتی را فراهم کند، اظهار داشت: امروز پرداختی کادر سلامت در برابر خدماتی که ارائه می‌دهد کافی نیست و انگیزه لازم برای ماندگاری در سیستم دولتی را فراهم نمی‌کند، از طرفی پرداختی‌های کادر سلامت نیز در سیستم دولتی به قدری با تأخیر انجام می‌پذیرد که انگیزه فعالیت از این گروه را می‌گیرد.

میرمحمدی ضمن انتقاد از اینکه پرداختی کادر درمان با تأخیر ۹ الی ۱۰ ماهه است، گفت: پرداختی کادر درمان به صورت پلکانی و مشمول پرداخت مالیات با عناوین مختلف شده است که نه تنها مشوقی برای پزشکان نیست بلکه انگیزه‌ای برای خروج هرچه سریع‌تر از سیستم دولتی خواهد شد و متأسفانه آسیب این کوتاهی‌ها در خدمات پزشکی را مردم متوسط و مستضعف خواهند دید که به ناچار در بیمارستان‌های دولتی بستری می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه دولت باید از حداکثر توان خود بهره بگیرد تا نیروی متخصص در بدنه دولتی باقی بماند، یادآور شد: امروز دولت با اتخاذ تصمیمات نادرست منجر به خروج کادر درمان از سیستم دولتی می‌شود.

میرمحمدی با اشاره به تلاش مجلس برای ماندگاری نیروی کارآمد پزشکی در بدنه دولتی، ادامه داد: در سال گذشته تلاش شد پزشکانی که دارای مطب در بخش خصوصی نیستند از پرداخت مالیات معاف شوند و طبق مصوبات مجلس ۱۰ درصد مالیات برای آنان تعیین شد، اما تاکنون موفق نشدیم خروجی این مصوبات را بگیریم، البته رئیس مجلس قول قطعی داد که در اولین فرصت این مسئله در داخل صحن علنی به گونه‌ای حل شود تا مصوبه سال گذشته مجلس، امسال نیز ادامه داشته باشد.

وی با بیان اینکه بحث کارانه باید برای پزشکانی که در غیر از مراکز استان در حال خدمت رسانی به مردم مناطق محروم هستند، تغییر کند، یادآور شد: سیاست‌های دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که مشوق یا انگیزه‌ای برای پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص شود تا در مناطق محروم و بیمارستان‌های غیر از مراکز استان‌ها خدمات ارائه دهند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس تاکید کرد: توجه به این مسئله برای پزشکان هیأت علمی نیز صدق می‌کند چرا که اگر پزشک متخصص هیأت علمی ما انگیزه‌ای نداشته باشد نه تنها آموزش به لحاظ کیفی آسیب می‌بیند بلکه از سیستم نیز خارج خواهد شد و عملاً ما به لحاظ کمی، عضو هیأت علمی نخواهیم داشت تا بتوانیم آموزش‌ها را ارائه دهیم.

در همین حال، همایون سامه یح یکی دیگر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که امروز کادر درمان در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند، گفت: متأسفانه دولت با مشکل تأمین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوءاستفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی در کشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می‌زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادر درمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

دیگر خبرها

  • احساس بی‌پناهی میان پزشکان جوان
  • تا ۱۰ سال آینده مجبوریم پزشک وارد کنیم
  • هر ۱۰ روز یک پزشک خودکشی می‌کند
  • ملک الشعراء حکیم شفایی، ادیب و پزشک نام‌آور اصفهانی
  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • دخالت تکنسین‎‌ها در امور جراحی و زیبایی/ چطور باید شکایت کرد؟
  • فاجعه در بیمارستان‌های دولتی؛ مهاجرت پرستاران به بخش خصوصی
  • فاجعه پنهان نظام پزشکی؛ کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند
  • مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی
  • کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند