Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@22:25:27 GMT

عملیاتی شدن نظام ارجاع، جایگاه ماماها را ارتقا می بخشد

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۲۸۶۶۳

عملیاتی شدن نظام ارجاع، جایگاه ماماها را ارتقا می بخشد

اصفهان - ایرنا - رییس انجمن علمی مامایی استان اصفهان گفت: عملیاتی شدن نظام ارجاع در همه شهرها و روستاهای کشور، باعث بهبود و ارتقای جایگاه ماماها در نظام سلامت و مراقبت های بهداشتی می شود.

نظام ارجاع خدمات پزشکی شیوه ای برای ارائه خدمات مناسب و موثر درمانی بهداشتی است که در قالب آن بیماران باید بر اساس سلسله ‌مراتب تعریف شده و مشخص به مراکز درمانی مراجع کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نخستین مرحله این روند مراجعه به ' پزشک خانواده' است. این شیوه با هدف ارتقا سلامت عمومی، جلوگیری از مراجعه مکرر و غیرضروری بیماران به مراکز تخصصی و اتلاف منابع در قالب سطح‌ بندی خدمات درمانی اجرا می شود.
محبوبه والیانی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با پیاده شدن نظام ارجاع و پزشک خانواده بویژه در شهرهای بزرگ، هر مادر دارای یک ماما خواهد شد تا زیر پوشش مراقبت های اولیه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه نظام ارجاع و پزشک خانواده تاکنون بیشتر در روستاها و شهرهای کوچک کشور پیاده سازی شده است، اظهار داشت: در این نظام، مادران ابتدا به ماما مراجعه می کنند و اگر با عوارض خاصی مواجه بودند به پزشک متخصص معرفی خواهند شد.
والیانی با اشاره به اینکه این مراقبت ها در همه زمینه های مربوط به زنان از جمله بارداری است، تصریح کرد: پذیرش جامعه نیز برای این موضوع که زنان ابتدا به ماما مراجعه کنند، بیشتر شده است.
رییس انجمن علمی مامایی اصفهان با بیان اینکه در زمان حاضر تعدادی از ماماها در شهرهای بزرگ مانند اصفهان دارای مطب هستند، گفت: در صورت پیاده سازی کامل نظام ارجاع در شهرهای بزرگ، این ماماها در کنار ماماهایی که در مراکز بهداشتی و دولتی مشغول کار هستند، می توانند به خوبی جامعه زنان را زیر پوشش مراقبت های کامل قرار دهند.
والیانی تعداد ماماهای فعال در استان اصفهان را حدود سه هزار و 500 نفر اعلام و اضافه کرد: حدود 300 نفر از آنها دارای مطب هستند.
وی شاخص استاندارد سلامتی برای زنان را وجود یک ماما به ازای هر 10 مادر، خواند و تصریح کرد: این شاخص در کشور ما در زمان حاضر یک ماما برای حدود 100 مادر است.
وی همچنین با بیان اینکه تعداد زیادی نیز دانش آموختگان رشته مامایی داریم که در این رشته مشغول به کار نشده اند، تاکید کرد: اگر بخواهیم استاندارد جهانی مامایی را پیاده کنیم با کمبود شدید نیروی انسانی مواجه هستیم.
علیرضا رییسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از عملیاتی شدن سطح یک ' نظام ارجاع پزشکی ' در قالب پرونده الکترونیک از ابتدای تیر سال جاری در کشور خبر داد.
فعالیت طرح نظام ارجاع پزشکی از سال 1384 در مناطق روستایی و شهرهای با جمعیت زیر 20 هزار نفر آغاز شد.
با اجرای طرح در این مدت مسائلی همچون نبود فرهنگ ‌سازی عمومی پیش از اجرای طرح پزشک خانواده، همزمانی اجرای طرح تحول سلامت با نظام ارجاع، مشکلات در شیوه و میزان پرداخت هزینه خدمات به درمانگران شناسایی و رفع آنها پیگیری شده است.
6022/ 3011

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي ماما نظام ارجاع دانشگاه علوم پزشكي اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۲۸۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت کافی برای به‌کارگیری فارغ التحصیلان مامایی وجود ندارد

رئیس سازمان نظام پزشکی استان همدان‌، گفت: ظرفیت و زیرساخت کافی برای به‌کارگیری و اشتغال فارغ‌التحصیلان رشته مامایی وجود ندارد. - اخبار استانها -

علیرضا مدرکیان در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان، با بیان اینکه جمعیت ماماهای کشور بیش از 70 هزار نفر است، اظهار داشت: ماماها  نیروهایی هستند که برای مراقبت‌های قبل از بارداری، بارداری و زایمان طبیعی تربیت می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه در سال‌های اخیر نقش ماماها کمتر شده است، تصریح کرد: اخیرا عمده ماماها در قالب مامای همراه فعالیت دارند و مطب داری ماماها به حداقل رسیده است.

رئیس سازمان نظام پزشکی استان همدان با بیان اینکه در استان همدان 120 مطب مامایی فعال است، گفت: 420 ماما در بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی مشغول به کارند و بیش از 100 ماماهم دارای پروانه هستند.

مدرکیان با تاکید بر اینکه در حال حاضر خدمات مراقبت از مادران باردار به صورت گسترده و در سطح بسیار بالایی ارائه می‌شود، بیان کرد: این خدمات حاصل زحمات قشر ماما و پزشکان زنان و زایمان است.

وی با بیان اینکه خوشبختانه زایمان‌های ایمنی داریم و در این زمینه جزو کشورهایی هستیم که حرفی برای گفتن داریم، تصریح کرد: پس باید برای اشتغال نیروهای مامایی تلاش بیشتری شود.

رئیس نظام پزشکی همدان با اشاره به اینکه ماماها بخش بزرگی از جامعه پزشکی ما هستند، گفت: هنوز نتوانستیم به اندازه ظرفیت پذیرش این رشته مشاغل آن‌ها را هم تضمین و تامین‌کنیم.

مدرکیان با بیان اینکه خدمات مامایی پوشش بیمه‌ای ندارد، تصریح کرد: بارها درباره این مشکل پیگیری‌هایی انجام شده، اما در مقابل مقاومت‌هایی وجود داشته که مانع از انجام آن شده است.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت استخدام مامایی در بخش دولتی محدود است، گفت: در بخش خصوصی هم فضای کار فراهم نیست و درصد زیادی از فارغ التحصیلان این رشته بیکار هستند.

رئیس نظام پزشکی همدان با تاکید بر اینکه مامایی یک رشته سخت است و فارغ‌التحصیلان آن افرادی باسواد و توانمند هستند، عنوان کرد: باید یا ظرفیت پذیرش این رشته را کاهش دهیم و یا بستر مناسبی برای اشتغال این قشر را فراهم‌ کنیم.

انتهای پیام/743/

دیگر خبرها

  • فعالیت ۸۰ هزار ماما در کشور/ نقش مؤثر ماماها در جوانی جمعیت
  • نقش ماما در برنامه سلامت خانواده تعریف شده است
  • ماماها، زنان را به زایمان طبیعی تشویق کنند
  • ظرفیت کافی برای به‌کارگیری فارغ التحصیلان مامایی وجود ندارد
  • رفع مشکلات «ماماها» نیازمند توجه مسوولان/جذب ۱۰۰ ماما در کردستان
  • انجام بیش از ۹۰ درصد زایمان‌ها توسط ماماها
  • هر کدملی یک مراقب سلامت دارد/پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده
  • قدردانی وزیر بهداشت از تلاش ماماها برای جوان‌سازی جمعیت
  • ماماها سفیر جوانی جمعیت هستند
  • قدردانی از تلاش جامعه مامایی در اجرای سیاست‌های جوان سازی جمعیت