Web Analytics Made Easy - Statcounter

مردم عصرها در خیابان های شمس آبادی و آمادگاه اصفهان، که مملو از مطب پزشکان است رژه می روند تا به مطب پزشکان برسند. نظام ارجاع می تواند جلوی این رفت و آمدها را بگیرد…

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از صدای سلامت؛ معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی اصفهان عصر چهارشنبه، در نشست خبری روز خبرنگار گفت: خبرنگاری یکی از حرفه های مهم و لازم برای هر جامعه ای است تا به بهترین نحو ممکن امر اطلاع رسانی صورت بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیرضا یوسفی ادامه داد: خبرنگاری سلامت نیز حساسیت های خاص خود را دارد و بر همین اساس به دلیل اهمیت بالای این رشته از خبرنگاری، باید آموزش های خاصی برگزار نمود.

وی افزود: با ابتکار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، شاهد برگزاری نخستین دوره پودمانی خبرنگاری سلامت بودیم که خروجی قابل قبولی هم داشت که دومین دوره که در روزهای آتی شروع می شود ارمغان خوبی برای خبرنگاری حوزه تخصصی سلامت است.

یوسفی خاطر نشان کرد: هر چه خبرنگاران از معضلات، مشکلات و مسائل تخصصی حوزه سلامت بیشتر آگاهی کسب کنند بهتر می توانند امر اطلاع رسانی سلامت با انجام دهند که در دوره جدید خبرنگاری سلامت، به تمامی این مسائل می پردازیم.

معاون دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در بخش دیگری از سخنان خود بین اصحاب رسانه گفت: پرونده الکترونیک سلامت خدمت جدیدی از سوی وزارت بهداشت است که می تواند بسیاری از معضلات در این زمینه را مرتفع سازد و مردم کافی است با مراجعه به مراکز جامع سلامت پرونده خود را تشکیل دهند و از خدمات این طرح بهره مند شوند.

* سرمایه گذاری 100 میلیاردی بخش خصوصی در شمس آبادی و آمادگاه

وی همچنین افزود: نظام ارجاع هم در سیستم بهداشتی درمانی یکی از موضوع های پر بحث است و باید به طور جدی روی این موضوع کار کرد، امروزه مردم به طور مستقیم به پزشکان فوق تخصص هم مراجعه می کنند در صورتی که این قاعده خلاف نظام ارجاع است و مراحل درمانی باید پله به پله طی شود.

معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: بخش خصوصی در خیابان های شمس آبادی و آمادگاه بیش از 100 میلیارد هزینه کرده است تا برای خود منافعی را کسب کند، پس پیاده کردن طرح تحول نظام سلامت سختی های خاص خودش را دارد تا رفته رفته فرهنگ سازی شود و مردم آن را قبول کنند.

وی معتقد بود: مردم عصرها در این دو خیابان که مملو از مطب پزشکان است رژه می روند تا به مطب پزشکان بروند و بخش خصوصی با سرمایه گذاری خود تا با برگشت سرمایه خود مواجه شود و بیماران را گاهی با بهانه های غیرواقعی به تردد وادار می کنند.

یوسفی خاطر نشان کرد: نظام ارجاع می تواند جلوی این رفت و آمدها را بگیرد و اجازه پاس کاری بیمار بین مطب های مختلف را نمی دهد که این طرح قطعاً می تواند برای اقتصاد حوزه سلامت برای خانواده ها گاه های مؤثری را بردارد.

این معاون دانشگاه معتقد بود این فرهنگ در مردم باید اصلاح شود تا بهتر بتوان از نظام ارجاع بهره مند شد.

قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در امور مشارکت های اجتماعی هم که سخنران بعدی این نشست خبری بود گفت: انعکاس مشکلات، معضلات و کاستی های زمینه های مختلف باید به گونه ای به مسئولان که بتوان بر اساس آن ها اقدام کرد و برای رفع آن مشکلات چاره ای اندیشید.

* کمک یک میلیارد و 750 میلیونی خیران به تجهیزات پزشکی اصفهان

محمد صافی ادامه داد: رسانه ها و خبرنگاران در کارهای حساسی مانند حوزه سلامت می توانند آرامش را در جامعه حاکم کنند و برای بهتر انجام دادن این کار، باید با آموزش های به روز و کافی، قلم خود را تقویت کنند.

وی افزود: سازمان های مردم نهاد زیادی را در سراسر استان داریم و می توان گفت که امروزه 56 خیریه در حوزه سلامت در استان اصفهان فعال هستند که 700 سازمان مردم نهاد هم در کنار خیریه آمار چشم گیری را به خود اختصاص دادند.

این مسئول ضمن اشاره به این که هم اکنون سه بیمارستان خیریه عسکریه، حجتیه و زهرای مرضیه در حال فعالیت هستند، خاطر نشان کرد: با مشارکت فعال خیرهای حوزه سلامت در اصفهان با هزینه 80 میلیارد تومانی بیش از 60 هزار متر مربع از بیمارستان ها، درمانگاه ها، مراکز بهداشتی و مراکز جامع سلامت در حال ساخت است.

صافی در همین رابطه ادامه داد: از سال 95 بیش از 70 هزار متر مربع زمین از سوی خیران سلامت اهدا و با کمک یک میلیارد و 750 میلیون تومانی آن ها، کمک شایانی به تجهیزات پزشکی استان شد.

* لزوم تعامل طب سنتی و طب نوین

مسعود فردوسی پور، چهره آشنای دوره های تخصصی خبرنگاری سلامت هم سخنران آخر محفل خبرنگاران اصفهانی بود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان گفت: خبرنگاران حوزه سلامت باید دقت بسیار زیادی در انتشار نوع خبر داشته باشند و بدانند که هر خبری ارزش انتشار ندارد و کار تخصصی خود را هیچ گاه فراموش نکنند.

وی ادامه داد: توقعات مردم در حوزه خدمات بهداشت و سلامت همچون گذشته نیست و تغییر کرده، البته مردم توقعات به حقی دارند و به تبع آن خدمات بهداشت و سلامت نیز متحول و در حال تغییر است.

به گفته وی، سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری باید به‌ صورت جدی تر، پیگیری و اجرا شود که یکی از آن ها طب سنتی و اسلامی است و به تازگی حاشیه هایی برای آن به وجود آمده که لازم است تا طب سنتی و طب مدرن در تعامل با یکدیگر فعالیت کنند.

* ارسال نامه علوم پزشکی به شهرداری اصفهان

این عضو هیئت علمی دانشگاه تصریح کرد: داشتن علم تخصصی در حوزه خبرنگاری سلامت مهم است و اتفاقی که چند وقت پیش در تهران افتاد و برای مسئله سلامت آب چالشی ایجاد شد، وزارت بهداشت را مجبور کرد تا پس از چند ماه اطلاع رسانی موضوع را به طور دقیق اطلاع دهد و روشنگری کند.

فردوسی پور خبر داد: نامه ای به شهردار آینده اصفهان ارسال خواهیم کرد و به وی خواهیم گفت که بسیاری از فعالیت های شهرداری در کلانشهر اصفهان به طور مستقیم یا غیر مستقیم روی سلامت مردم تأثیر دارد و باید روی این موضوع دقت بسیار زیادی داشته باشد.

بر این اساس، در پایان از سوی روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به خبرنگاران حوزه سلامت استان لوح تقدیر و هدایایی اهدا شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۴۰۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک مراقب سلامت برای هر کد ملی

طرح پزشک خانواده با پوشش جمعیتی ۵۵ میلیون نفر در کشور یکی از دستاورد‌های بزرگ نظام سلامت و گام اساسی برای دسترسی به تامین عدالت بهداشتی و سلامتی جامعه در دولت سیزدهم است.

به گزارش ایرنا، پزشک خانواده عنوان طرحی است که یک خانواده به طور مستقیم تحت پوشش تیم پزشکی قرار می‌گیرد؛ یعنی این گروه پزشکی علاوه بر اقدامات درمانی مربوط به یک خانواده، اقدامات مربوط به بهداشت جسمی، جنسی و روانی افراد را نیز تحت نظر قرار داده و مشاوره‌هایی در این خصوص به افراد می‌دهند.

پزشکان خانواده با صلاح دید خود می‌توانند افراد را به پزشکان متخصص ارجاع دهند تا در صورتی که نیاز به معاینات بیشتر دارند توسط آن‌ها انجام شود.

این طرح با محوریت نظام ارجاع بیماران، پس از سال‌ها انتظار و طی شدن دوره طولانی اجرای آزمایشی در استان‌های فارس و مازندران، از دی سال گذشته به صورت آزمایشی اجرا و از اردیبهشت امسال به‌طور گسترده در سایر شهر‌ها عملیاتی شد. در این طرح، مردم برای دریافت خدمات سلامت از یک مسیر تعریف شده و تحت نظر یک تیم مشخص اقدام می‌کنند و از حمایت‌های دولتی برخوردار می‌شوند.

تمام خانواده‌هایی که تحت طرح پزشک خانواده قرار می‌گیرند، ارجاع آن‌ها به متخصصان بالینی هدفمندتر می‌شود؛ به گونه‌ای که ارجاع‌های بیهوده به پزشکان کاسته می‌شود که خود کاهش مراجعات حضوری در کلینیک‌ها را به دنبال دارد.

مزیت این طرح آن است که هزینه‌های تشخیصی و میزان بستری‌ها به طور چشمگیری کاهش یافته و دریافت پول توسط پزشکان هم هدفمندتر می‌شود؛ از سوی دیگر بعضی از بیمه‌ها هزینه‌های زیادی از مردم بابت ارائه خدمات درمانی به آن‌ها می‌گرفتند که اجرای این طرح باعث شد این هزینه‌های اضافی نیز کاهش یابد یا حذف شود.

پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده

حسین فرشیدی روز یکشنبه افزود: مراقبان سلامت در اجرای برنامه کشوری پزشکی خانواده از نقش مهمی برخورد هستند. سوابق درخشان نظام شبکه در سلامت جامعه به ویژه در مناطق روستایی موید جایگاه تاثیرگذار مراقبان و بهورزان در اجرای برنامه‌های حوزه سلامت است.

وی با اشاره به شیوه نامه جدید برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع اظهارداشت: پایگاه پزشکی خانواده تجمیعی متشکل از ۴ تا ۶ مراقب سلامت و ۲ تا ۳ پزشک برای پوشش ۶ تا ۹ هزار نفر جمعیت، پایگاه پزشکی خانواده منفرد متشکل از دو مراقب سلامت و یک پزشک برای پوشش ۳ هزار نفر جمعیت و پایگاه سلامت متشکل از ۴ تا ۶ مراقب سلامت در مناطقی که موفق به جذب پزشک نشده‌اند برای پوشش ۶ تا ۹ هزار نفر جمعیت، است.

فرشیدی تصریح کرد: سال گذشته ۲۷ میلیون ایرانی در قالب برنامه پزشکی خانواده تحت پوشش مراقب سلامت قرار گرفتند و امسال پیش بینی می‌شود این رقم به ۵۵ میلیون نفر افزایش یابد.

به گفته معاون وزیر بهداشت، برنامه پزشکی خانواده تعهد دولت است و از دستاورد‌های بزرگ نظام سلامت بوده که با ارائه بسته‌های خدمتی به ویژه با نیاز‌های مادران باعث ارتقا سلامت و کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان در کشور شده است.

فرشیدی افزود: دولت سیزدهم به دنبال این است که تحت عنوان «عدالت در سلامت» حداقل خدمات را در اختیار افراد جامعه قرار دهد، اگرچه بخش بهداشت و درمان مستقیم با هم ارتباط دارند، اما آنچه ما در زمینه بهداشت کار می‌کنیم به صورت مستقیم بر آینده درمان تاثیرگذار است.

وی با اشاره به اینکه مناطق محروم و حاشیه شهر‌ها در حوزه خدمات سلامت و بهداشت بیشتر باید مورد توجه قرار گیرند، تصریح کرد: مردمی سازی سلامت بیشتر بر حقوق شهروندان و عدالت اجتماعی تاکید دارد و تلاش می‌کند تا از طریق طرح‌های مشارکتی مردم محور، از تسلط یک گروه خاص دارای نفوذ محلی یا محروم ماندن برخی اقشار از خدمات و امکانات، جلوگیری کند.

برنامه پزشک خانواده، یکی از آن برنامه‌های مهم نظام جمهوری اسلامی در دو دهه اخیر ایران است که حداقل ۵ دولت درگیر اجرای آن شدند. مسئولان در همه این دولت‌ها بر اولویت و اهمیت این برنامه تاکید داشتند و مصوبات و ابلاغیه‌های متعددی برای تسریع در روند اجرای این برنامه داشتند.

این برنامه برای اولین بار در قانون برنامه توسعه چهارم (۱۳۸۸- ۱۳۸۴) مطرح شد و اکنون در ۹۵ شهر در حال اجراست و در این برنامه تیم‌های سلامت دانشگاه‌های علوم پزشکی مشارکت دارند.

دیگر خبرها

  • لزوم توجه سیاست‌گذاران به انگیزه ماندگاری پزشکان
  • دخالت نابجا در حوزه سلامت از دست وزارت بهداشت خارج شده است
  • سالانه ۳هزار بیمار به بیماران صعب العلاج گلستان اضافه می شود
  • ملک الشعراء حکیم شفایی، ادیب و پزشک نام‌آور اصفهانی
  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • امسال ۵۰۰ کلاس درس تحویل آموزش و پرورش اصفهان می‌شود
  • صدور ۱۰ مجوز جدید فعالیت در حوزه گردشگری سلامت در خراسان رضوی
  • ۱۰ سال بعد از طرح تحول سلامت؛ سرمایه‌گذاری‌ بی‌سابقه برای سلامت مردم/ «این طرح نشان داد ظرفیت پاسخ دادن به نیازهای بزرگ کشور وجود دارد»
  • یک مراقب سلامت برای هر کد ملی
  • نظام درمانی را به کجا می‌برند؟